فرشته خوانندهٔ پاپ، ایرانی، متولد تهران، و اکنون ساکن «مونیخ» آلمان است. فرشته پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، در سال ۱۳۶۴ از ایران خارج شد. او پس از خروج از ایران دست از کار نکشید و به انتشار چندین آلبوم و برگزاری کنسرت مبادرت کرد. از آخرین آلبومهای وی میتوان «پرستوی مهاجر» در دَه تِرَک نام برد که سال ۲۰۱۳ منتشر گشت.
وی که در نوجوانی ساکن آبادان بود سپس برای آموزشهای پیشرفتهتر موسیقی به تهران بازگشت و در «هنرستان موسیقی ملی ایران» نزد «محمود کریمی» به آموزش مشغول شد. او بعدتر با آشنایی و تشویق «علی تجویدی» راه خود را به «رادیو و تلویزیون ملی ایران» گشود. مشوق ایشان در دوران کودکی مادر و مادربزرگ بودهاند که مادربزرگ او تار نیز مینواخته است.
فرشته اذعان میدارد که از دلکش و امکلثوم الگوبرداری میکرده است. فرشته در فاصله سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ در ایران ترانههای بسیاری از آهنگسازان مشهور چون بزرگ لشگری، جهانبخش پازوکی، همایون خرم و تورج شعبانخانی اجرا کرد.
سرشناسترین و نخستین ترانه او «نمنم بارانِ امشب» است که در سال ۱۳۵۰ از برنامه «شما و رادیو» پخش، و به سرعت او را بر سر زبانها انداخت. این ترانه از سرودههای «بیژن ترقی» است که تنظیم آن را «مصطفی کسروی» بر عهده داشتهاست. ترانه «نمنم بارانِ امشب» به عنوانِ ترانه سال ۱۳۵۰ نیز برگزیده شد.
فرشته از زبان خودش
من از بچگی و در سنين خيلی خيلی پايين کارم را شروع کردم و در سال۱۳۵۰ اولين آهنگم نم نم بارون از ساخته های آهنگساز معروف و بنام بزرگ لشگری و شعر شاعر گرانمايه آقای بيژن ترقي و تنظيم آقای مصطفی کسروی را اجرا کردم که از برنامه شما و راديو پخش شد
برای آشنايی با علم موسيقی به هنرستان موسيقی ملی رفته و با شادروان استاد محمود کريم آشنا شدم و زير نظر ايشان به فراگرفتن دستگاه های ايرانی و رديف خوانی پرداختم. در آنجا با استاد علی تجويدی آشنا گشته که ايشان مرا به رفتن راديو ايران ترغيب و تشويق کردند. و من پس از اتمام دوره هنرستان به راديو ايران نزد آقای مشير همايون شهردار رفتم ايشان بعد از تاييد صدا و اطلاعات موسيقی ام مرا به شورای موسيقی فرستادند که در آنجا هم پس از تاييد اساتيد شورا از کار من، مرا با آقای بزرگ لشگری آشنا ساختند، که ثمره اين آشنايی باعث ساختن آهنگ های نم نم بارون، عزيزم گريه نکن، يار من، مگه نبود، مگه از سنگ دلم، وای از اين زمونه و خيلی های ديگر شد.
الگوی خوانندگی من يکی زنده ياد خانم دلکش، و زنده ياد خانم ام کلثوم خواننده مصری بودند. اون زمان که من آهنگ نم نم بارون رو اجرا کردم يک پيشنهادی به من شد که مي خواستند فيلمی بسازند، متاسفانه خاطرم نيست که کارگردانش کی بود ولی اسم فيلم دختر گيسو طلايی بود و من چون اون موقع موهای بسيار بلندی داشتم – البته موهای من طلايی نبود ولی روشن بود – برای همين اين پيشنهاد به من شد، ولی من با خودم فکر کردم و ديدم که برای اين کار ساخته نشده ام و اين پيشنهاد را رد کردم. فرشته از سال ۱۳۶۳، همراه با خانواده راهی خارج از کشور شد و در سال ۱۳۶۴ به آلمان رفت و در مونیخ اقامت گزید.
مشاهده همه 2 نتیجه