مسعود فردمنش

مسعود فردمنش (زادهٔ ۱ اسفند ۱۳۲۸ در سرچشمه تهران)، ترانه‌سرای، خواننده و آهنگساز ایرانی مقیم لس آنجلس است. بیشتر شهرت وی به سبب ترانه‌های او است. از آلبوم معروف وی می‌توان به حکایت با همکاری سیاوش قمیشی اشاره کرد.

او از دوران کودکی به شعر و ادبیات فارسی علاقه داشت و با وجود رشته دبیرستانی که ریاضی بود، به دنبال ادبیات رفت و به سرودن شعر و ترانه مشغول شد. نخستین شعری که داشته‌است.
صدای گیرا در دکلمه هایش همیشه بارزترین مشخصه این ترانه سرا بوده است. هدف نگاه کلی است به چند دهه حضور این عزیز در ترانه و آهنگ. آثار فردمنش را می توان به چند دوره تقسیم بندی کرد:
اولین دوره را می توان زمانی دانست که فردمنش همکاری خودشو با رادیو آغاز می کنه و روی بعضی از ترانه هاش ملودی قرار میگیره. خوب طبیعتا ذوق شاعر با شنیدن آثارش با صدای خواننده های به نام اون روزگار دو چندان می شه و این باور که می شود روی ترانه به عنوان یک حرفه نگاه کرد در شاعر شکل میگیره. آثاری با صدای ایرج و چند خواننده دیگر رادیو سابق. ترانه های مسعود از همان ابتدا هم سادگی و روانی و سبک فعلی را داشت اما هنوز به بلوغ خودش نرسیده بود. از ترانه های آن دوران می توان به ترانه عروس ناز اشاره کرد. کاری که با آهنگ یکی از همکاران مسعود در رادیو به نام سلیمان اکبری و با صدای خواننده جوانی به نام نسرین اجرا می شود.
در مورد سلیمان اکبری می توان گفت که از آهنگسازان بسیار خوب اون زمان بوده و کارهای فراوانی با خوانندگان رادیو دارد آثاری با گوگوش/ پروین/ نسرین/گیتی /ایرج و…
ترانه عروس ناز در زمان خود بسیار گل می کنه و باعث می شه که توجه آهنگ سازان و خوانندگان به این هنرمند جوان جلب شود.
دوره بعدی کارهای مسعود بعلت مسایل حاشیه ای از جمله کار اصلی و شغل اصلی ایشان مرحله ایی پر کاری در زمینه ترانه نیست. چند اثر مثل ما به هم نمیرسیم با صدای گوگوش و آهنگی از سلی و یا ترانه مربوط به فیلم حقیقت تلخ و چند کار با صدای مارتیک مثل نوای عشق با آهنگی از سیاوش قمیشی همکاری با سیاوش قمیشی در چند ترانه دیگر هم ادامه پیدا می کند گلپری با صدای ستار و یا مثلا غریبه با صدای ابی. بعد از انقلاب مسعود در ایران می ماند.
سال ۶۴ و ۶۵ ایران را ترک می کند. دوره بعدی کاری مسعود فردمنش که می شود بعنوان دوره بسیار پر بار و همچنین بسیار ارزشمند چه از نظر ترانه و چه از نظر مجموع کار یعنی آهنگ و صدا در نظر گرفت این دوره است.
همکاری با سیاوش قمیشی در آلبوم حکایت و طرح دکلمه و خواندن در آلبوم حکایت اولین پرش به سوی موفقیت و معروفیت بود. تفکر حکایات که تاکنون تا 11 هم رسیده از اینجا آغاز شد.

در حال نمایش 5 نتیجه